TITS!

Du er naturligvis ikke alene om denne begeistringen for den evig mystiske kvinnekroppen. Og en av disse kvinnekroppens entusiaster har skapt mye debatt i det offentlige rom den siste tiden. Jeg snakker faktisk ikke om Einar Gelius, men den anerkjente danske filmskaper, Jørgen Leth.

I sin siste dokumentarfilm, Det Erotiske Menneske (vist på BIFF – red.anm.), har han satt seg som mål å undersøke  ”erotikkens vesen”. Dette angriper han ved å iscenesette og gjenskape erotiske opplevelser fra sitt eget levde liv. Og for en slik oppgave kreves selvsagt noen villige kvinner til å spille rollen som de heldige fortidens erobringer. Og ikke hvilke som helst tøser, neida. De skal være eksotiske, må vite. Og hva er ikke mer eksotisk enn unge Lolitas fra den tredje verden?!

Verdensborgeren Leth begir seg derfor på en reise gjennom bl.a. Brasil, Filppinene og Vietnam, hvor de utvalgte skjønnheter rangeres med poeng etter regissørens personlige preferanser. Det er altå ikke en objektiv fremstilling av erotikken vi får servert, men snarere en 72 årig gubbes kåte fantasier. Han har selv beskrevet filmprosjektet som et antropologisk studie, men kreves ikke flere synsvinkler i så tilfelle? Det kan diskuteres hvorvidt scenariet hvor en mann i pensjonistalder tar en ung kvinne bakfra er representativt for hva vi ser som erotisk. Ellar ka sier du, Gelius?

Danmarks radios anmelder, Per Juul Carlsen, beskriver på fargerikt vis filmen som en  ”tidlig sædavgang”, og det syns jeg er intet annet enn passende. Som Lolita uttrykte det: “I was a daisy fresh girl and look what you’ve done to me.”

Copyright © 2014 Upop.All Rights Reserved.