Musikk med baller

Raspeball-spisende vestlending gir ut kosmisk fjorddisko i tre hundre gyldne eksemplarer.

Geir (aka Velferd) fra The New Wine er en skikkelig kjernekar. Ekte vestlending. Hver torsdag pleier han og jeg å spise raspeballer sammen og diskutere livets finurligheter. Skatebård pleier også å være med. Han tar med en liter kefir som vi pleier å dele. Det skal visst være sånn der han kommer fra. Etterpå drar vi som regel ned til Untz Untz-Tarjei for en liten kopp kaffe og litt iskrem.

For noen uker siden var det ekstra spennende å komme ned til Tarjei fordi da var leiligheten hans full av kasser. Hva er dette for noe spurte vi. Tre hundre tolvtommere rykende ferske fra vinylpressene svarte han stolt. Den nye Velferd-tolveren. Og så satte vi oss ned for å lytte, og det låt riktig så bra var alle enige om.

Etterpå dro Geir på europaturne sammen med sideprosjektet sitt som heter The New Wine. Med seg hadde han så mange eksemplarer av tolveren sin som han maktet å bære. Disse skulle han selge rundt om kring i Europa. Fra Amsterdam i vest til Zürich i Syd skulle Geir ut og selge seg selv og musikken sin. I mellomtiden har vi andre sittet hjemme og ventet i spenning. Uten Geir har raspeball-torsdag ramlet helt sammen. Ingen facebook-event å forholde seg til dagen før = ingen oppmøtte. Bare sitte hjemme hver for oss og spise pasta i stedet for liksom.

Men nå er endelig Geir tilbake, og vi sitter samlet rundt stambordet med hver vår store tallerken fylt til randen med raspeballer. – Stas å være hjemme igjen, proklamerer Geir stolt, og forteller ivrig om absint-drikking, svimmelhet, impulsive ekstranumre med Erlend Øye, spising av eksotisk mat (“pizza er min livrett!”) og storslått salg av Velferd-tolveren (“han tok inn FEM eksemplarer!”). Og de sedvanlige orgiene som følger i kjølvannet av en god New Wine-konsert, naturligvis.

Men Geir, du må fortelle litt om den tolveren din så jeg kan skrive om det på upop.

Ja, ja. Ja. Det er litt sånn melodiøst. Inspirert av gammel house og ny techno. Noe syntetisk men også veldig organisk. Fjord-disko liksom, skjønner du?

Eeh ja. Hva er egentlig Velferd? Er det all overskuddsenergien du sitter igjen med etter New Wine-øvingene?

Haha ja det er alle synth-soloene de ikke lar meg slippe til med. He he.

Hehe ser du på deg selv som en synther?

Hehe nei ikke akkurat. Før når jeg spilte i band spilte jeg alltid trommer, og da tenkte jeg at jeg aldri kom til å få spille piano eller keyboard i et band, det var liksom ikke mulig. Og nå sitter jeg her liksom. Hehe. Det var jo ikke før nå nylig, for et par år siden, at jeg fikk øynene opp for elektronisk musikk. Før gikk det mest i progrock og denslags.

Du spiller jo trommer i Thisgoesdisco som spiller på Landmark nå på lørdag. Har du øvd deg opp på trommene nå etter en lang turne bak keyboardet? Er det avansert?

Ja vi hadde faktisk øving i dag! Det skal nok gå fint, er ikke så avansert men jeg pleier å gjøre det litt mer avansert enn det er for ellers blir det så kjedelig, hehe.

Hehe det må jeg si, multiinstrumentalist liksom. Hva skjer med Velferd nå fremover da?

Jeg har nettopp lagd en remix av Uusi Fantasia, den ligger faktisk ute på myspacen dere så den kan folk sjekke ut der. Kommer på 12″ også. Og så har jeg laget en mix til lydverket, den kommer de faktisk til å spille i kveld! Klarte å få med seks låter på tyve minutter, skikkelig raske og brutale overganger hehe. Må til. Ellers driver jeg alltid og pusler med noe så du skal se det kommer mer etter hvert. Får bare vente og se.

Copyright © 2014 Upop.All Rights Reserved.