Kaffikoz

En jovial forbrukersak om Jennifer fra Skåne og jentene på Kanel. Med bilder og alt.

Det var en vakker solskinnsdag i Bergen da jeg ruslet rundt i byens gater med et smil om munnen (jeg gikk i retning Vinmonopolet, min favorittbutikk, jippi). Tralala, for en fin by, så fine folk, jeg klapper en bissevovv, vinker til en baby…næmen se! En ny kafé! La oss sjekke ut!

Kaffeselskapet var denne dagen trekvart fullt av folk, selv om stedet sett utenfra nesten ser ut som om det er stengt. Litt dunkelt belyst, men hey, døren lot seg åpne, og innenfor sto Jennifer. Fra Skåne. Som i god gründerånd har åpnet et eget kaffested i Bergen sentrum. Hun blir veldig entusiatisk over min interesse, som skribent fra selveste UPOP (som hun aldri har hørt om):

– Va bra! Oi! Hun forteller at lokalet og dertil belysning får sin final touch i løpet av denne uken, alt mens hun fikser meg en dobbel americano. Tross alt ganske tidlig på dagen vettu. – Vi åpner kl. 0730 hver dag, så det er et perfekt sted å få morgenkaffen sin, reklamerer hun. I tillegg til kaffe av ymse slag baker Jennifer sine egne kaker og muffins, og tilbyr baguetter og sandwicher som ser ganske digg ut.

 

Jennifer fra Skåne (åh den dialekten! Fantastisk!) viser seg også å være engasjert i miljøet, og er den eneste i Bergen som har begynt å selge 100% gjenbrukbare og resirkulerbare kaffekrus: – Når man kjøper en av disse koppene, støtter man regnskogen, og tar man den med hit når man skal kjøpe kaffe gir vi avslag i prisen. Vi får inn et fullt sortiment til jul, så det er en perfekt julegave!

Med dette i bakhodet tar jeg min americano i hånden og strener videre gjennom Bergen by. Kanskje med et ennå større smil om munnen da koffeinet begynner kicke inn og jeg går bak en voksen mann med halvlangt gråstenket hår som minner meg veldig om Knausgård. Åh. DILF. Jeg stalket Knauskopien helt til Torgallmenningen.

I Olav Kyrres gate stopper jeg opp. Næmen se, enda en ny kafé! La oss sjekke ut!

 

Kanel har nettopp åpnet i lyse, luftige lokaler (seriøst, du sitter nesten i selve Olav Kyrres gate) i kjøpesenteret Galleriet. Jeg har et ambivalent forhold til det stedet, og som regel er kjøpesenterkafeer passe drit. Men Galleriet huser allerede fine Augustins Kaffelade og nå Kanel, som egentlig bare er den internettkafeen i første etasje i et nytt lokale. – Ja, vi er de samme folkene og den samme kaffen, men nå skal vi i tillegg tilby et stort utvalg av diverse gaveartikler, italiensk sjokolade og Kusmi-te, i tillegg til en større meny, sier hun bak disken.

 

I likhet med Kaffeselskapet er ikke lokalet helt ferdig ennå, men det mangler i alle fall ikke på belysning, ei heller på for meg nye innslag på menyen: Smooshake? Bountylatte? Tipper frappuchino’en vil lokke både fjortisjenter og førtisdamer som har vært på Starbucks i det store Utlandet. Jeg var allerede på en kaffehøy, og takket pent for meg uten å teste ut varene. Du kan jo sjekke ut selv, neste gang du må på Galleriet for å kjøpe deg en partytopp eller Bergansjakke.

Copyright © 2014 Upop.All Rights Reserved.