If you’re looking for trouble…

…you came to the right place. UPOP’s nye kvinne på kontinentet reflekterer over Købens (drikke)kultur.

Når man som gjennomsnittlig alkoholglad nordmann velger å bosette seg i et land hvor prisen på en kaffe tilsvarer prisen på en halvliter behøver man ikke være rakettforsker for å skjønne at listen er lagt for en promillepreget tilværelse. “Seff”, tenker du, “fylla er jo en sentral del av studentlivet”. Men hadde ikke moderasjon sin sjarm også?

Det har slått meg at jeg har en tendens til å klassifisere sosial interaksjon under kategorier innen diverse fludium: Middag med Sam = spansk rødvin, kafé med Hanne = husets poison of choice, “kaffe” med Karianne = øl som kulminerer i nachspiel med polske sushikokker og rappende asylsøkere. Den samme klassifiseringen brukes i forhold til fritidsaktiviteter: kunstutstilling= cava, slippefest= rom & cola, konsert= gin & tonic. Altså. Hva skjedde med å bare kule an?

Åpenbaringen viste seg forrige weekend (som de sier så fint i Danmark), da jeg opplevde det utenkelige: en søndag uten fylleangst, hodeverk og alskens dagen derpå røkkel. Jeg våknet uthvilt og fornøyd, klar for å carpe denne crispy nye diem. Opplevelsene stod i kø. Visste du for eksempel at det er oppsiktsvekkende god plass på yndlingskafeen din en søndagsmorgen? Eller at lyset i andre etasje på kunstmuseet er nydelig tidlig på dagen? Og at det i tillegg er gratis om søndagen? Her skled man tilsynelatende umerkbart inn i gruppen friskuser som gjør slikt på regelmessig basis. Du kjenner typen: hippe designkledte småbarnsforeldre med kid’en godt plassert i sånn kontorstol-aktig trillevogn, selvtilfredse nyskilte karrierekvinner som holder på å finne seg sjæl, den opplyste pensjonisten med kritisk blikk og kjapp replikk.

Jeg lurer på om de gjennomskuer meg. Kanskje det fins en egen søndagslingo som jeg ikke besetter eller evner å forstå. En egen kodeks. Typ, sjørøverspråk for friskusfolk. Jeg slår fra meg den noget paranoide tanken og avskriver det med at det er hjernens søndagsautopilot som har kicket inn. Den er jo tross alt ikke vant til denne nye angstfraværende tilstanden på en søndag.

Mot slutten av dagen konkluderer jeg med at jeg vil ønske flere slike åpenbaringer velkommen – forutsatt at man er i det rette humøret. I mellomtiden skal jeg ta det lugnt. Og måske ta en bajer. For man har da ikke blitt avholds heller. Oh Snap! Det overlater jeg til friskusene.

Copyright © 2014 Upop.All Rights Reserved.